دستگاه پرکن مایعات رقیق
مایعات رقیق از جمله موادی هستند که انواع مکانیسم های پرکن در آن کاربرد دارد. به زبان ساده تر پر کردن مایعات رقیق همچون آب ، دوغ ، عرقیات گیاهی و شیشه پاک ها و از این دست محصولات در ظروف بسیار ساده تر از مواد با ویسکوزیته های دیگر است.
عموما مایعات با ۳ مکانیزم پرکن پمپی، پرکن سیلندر پیستونی و پرکن ثقلی داخل ظروف هدایت می شوند. هرکدامیک از این سه روش ویژگی خود را دارد که با توجه به تیراژ کار، دقت و میزان ویسکوزیته مایع یکی از این روش ها در دستگاه پرکن مایعات مورد نظر پیاده سازی می شود.
مکانیزم دستگاه پرکن ثقلی
– سادگی در پر کردن مواد رقیق به قدری است که می توان آن را به کمک فشار تخلیه شدن خودشان از مخازن دستگاه پرکن مایعات رقیق به داخل ظرف تزریق نمود که در اصطلاح به این مکانیسم ثقل گفته می شود. در دستگاه پرکن ثقلی نیازی به مکانیسم های سیلندر پیستون و یا پمپ وجود ندارد چرا که تزریق به کمک فشار خود مواد و همچنین جاذبه صورت می گیرد. به این ترتیب قیمت تمام شده این نوع دستگاه ها کمتر و به صرفه بوده و تهیه آن راحت تر می باشد. ناگفته نماد که مکانیزم ثقل دقت پایین تری از سیستم پمپ و سیلندر و پیستون دارد.
– در سیستم های پرکن ثقلی چون فشار ریزش با کمک سنگینی خود مواد است، در صورتی که حجم ماده داخل مخزن پایین بیاید یا کم شود تزریق هم به کندی صورت می گیرد چون از سنگینی مواد پشت نازل کاسته شده است. به همین دلیل همیشه مخزن پرکن را به یک مخزن دیگر که مخزن اصلی است متصل می کنند و با پمپ ماده را به مخزن پرکن انتقال می دهند. حال برای تعیین سطح مواد در داخل مخزن پرکن ثقلی از سنسور های مخصوص و یا از شناور استفاده می گردد.
– در دستگاه پرکن مایعات رقیق مکانیزم قطع تزریق نیز متفاوت خواهد بود. استفاده از تایمر، لودسل و کانتر مهمترین آن ها است. عموما برای رسیدن به دقت مطلوب از حسگر لودس استفاده می کنند که نوعی سنسور وزن است.
– برای مایعاتی همچون شیشه پاک کن ها که در هنگام پرکردن کف می کنند مکانیسم پر کردن باید از ته ظرف یا بطری باشد.
دستگاه پرکن دوغ نمونه پر استفاده از سیستم ثقل در پرکن مایعات رقیق می باشد.
» اطلاعات بیشتر درباره دستگاه پرکن مایعات غلیظ