پرکن مایعات رقیق
بهترین مثال برای مایعات رقیق آب است. مایعاتی که از لحاظ گرانروی در محدوده آب باشند جزو مایعات رقیق محسوب می شوند که می توان با دستگاه پرکن مایعات رقیق فرآیند پر نمودن آن ها به ظروف یا بطری را شکل داد.
عرقیات خوراکی، مایعات شوینده و شیشه پاک کن ها، دوغ، انواع شربت ها و سایر مواد از این دست مثال هایی از مایعات رقیق هستند.
انواع مکانیزم پر کردن در پرکن مایعات رقیق
انواع سیستم های پرکردن در پرکن مایعات رقیق به ۳ دسته پرکن سیلندر پیستونی ، پرکن پمپی و پرکن ثقلی تقسیم بندی می شوند. هریک از این ۳ مکانیزم ویژگی های کمی و کیفی مختص به خود را دارند که در جای خود استفاده می شوند.
پرکن سیلندر پیستونی
پرکن سیلندر پیستونی در تمام مایعات با هر نوع ویسکوزیته ای کاربرد دارد و از لحاظ دقت حجم نسبت به موارد دیگر از سطح بالایی برخوردار است. در دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک که تولید بالایی دارد به دلیل دقت بالا در فرآیند کار معمولا بهترین پیشنهاد سیستم پرکن سیلندر پیستون می باشد. این سیستم به دلیل اینکه حجم ثابتی در محفظه خود دارد و دائم در حال مکش و تزریق در محفظه است خطای وزنی تقریبا صفر درصد دارد. از لحاظ هزینه سیستم سیلندر پیستون نسبت به سیستم های دیگر رتبه اول را دارد.

پرکن پمپی
پرکن پمپ نیز همچون سیلندر پیستون در انواع مایعات کاربرد دارد. اما به دلیل عدم کنترل دور موتور محرک پمپ از دقت پایین تری نسبت به پرکن سیلندر پیستون برخوردار است. اما در ماده هایی همچون گیریس سرد و یا از این دست ماده ها به دلیل چسبندگی بالای ماده سیستم پمپ در آن کارایی داشته و علی رقم خطای وزنی ، سیستمی که بیشترین کاربرد در این نوع ماده ها با ویسکوزیته زیاد دارد پرکن پمپی می باشد. دستگاه پرکن گریس نمونه مشخص استفاده از پرکن پمپی می باشد.

پرکن ثقلی
سیستم ثقل در مایعاتی با درجه ویسکوزیته مشابه آب و رقیق کاربرد فراوانی دارد. تزریق در این سیستم با فشار خود مایع و به کمک نیروی گرانش صورت می گیرد. این مکانیزم همچون پمپ دارای خطای وزن بیشتری نسبت به سیلندر پیستون است. سیستم ثقل از سایر مکانیسم ها ارزان تر است. دستگاه پرکن دوغ از جمله دستگاه هایی است که با این روش کار می کند.
